تبیین بیانیهٔ حضور در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران (۱۰)
در تبلیغات و شعارهای انتخاباتی، آنچه که اهمیت دارد، این است که مواضع عزتآفرین و صحیح و عاقلانه و حکیمانۀ انقلاب و نظام تثبیت شود.
از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه امام حسین علیهالسّلام – ۶ خرداد ۱۳۹۲
فراز سوم بیانیه
توجه به مختصات شهر اسلامی، حفظ هویت تاریخی و بافت قدیمی شهر، فرهنگسازی و تبلیغ در مسائل مربوط به شهر را وظیفۀ خود دانسته و ارتباط دائمی با مردم را کلید دستیابی به این مهم میدانم. همچنین در راه مبارزۀ با فساد، رشوهخواری و تجملگرائی در مدیریت شهری از هیچ کوششی فروگذار نخواهم کرد و آن را از جملۀ وظائف مهم خود و سایر اعضای شورای اسلامی شهر تهران، میدانم.
مشارکت شهروندان ابزاری برای تقویت مدیریت شهری در جوامع پیشرفتۀ امروزی محسوب میشود و تنوع و پیچیدگی مشکلات روزمره در کنار معضلهای اجرائی و مدیریتی، ضرورت مشارکت شهروندان در حل مسائل شهری را مضاعف میکند. آنچه از مشارکت فعال شهروندان مد نظر است، تقویت حس اعتماد و همکاری میان اهالی شهر و مدیریت شهری است که به تبع آن، اصلاح سبک زندگی شهروندان، تقویت هویت شهری، گسترش تواناییهای افراد و در نتیجه رشد و تعالی شخصیت شهروندان را به دنبال دارد و بدیهی است که مشارکت شهروندان در تصمیمگیری ابزاری برای تقویت مدیران در مدیریت شهری و ایفای وظایف آنان به شمار میرود. از دیدگاه امام خمینی(ره) اهمیت مشارکت برای تعیین سرنوشت به حدی است که آن را در کنار نماز قرار داده و میفرمایند «همۀ شما، همۀ ما، زن و مرد مکلف، همان طور که باید نماز بخواند، همان طور باید سرنوشت خود را تعیین کند»
نقش مردم در فرایندهای تصمیمگیری در دورۀ حاکمیت علوی نمونۀ بارز و آشکار از بها دادن به مردم و توجه به حقوق همۀ افراد جامعۀ اسلامی بود، چنانکه آنحضرت بارها به مشخص نمودن جنبههای حقوق متقابل مردم و حکومت تأکید فرموده و از مردم میخواستند که مشکلات و مسائل خود را با حکومت در میان بگذارند و از طرفی با نظارت به شیوههای گوناگون، بر کارگزاران نظارت کامل و جامعی را اعمال کنند. مهمترین کار ویژۀ شوراها نیز، افزایش مشارکت مردم در ادارۀ شهرها است و شورا به عنوان نهادی که هم در جامعه و هم در حاکمیت حضور دارد، میتواند در فرآیند مشارکت مردم نقش مؤثری ایفا کند.
تجربۀ فراهم شدن امکانات هوشمند ارتباطی از سالیان دور مانند سامانۀ ۱۳۷ و درگاههای متنوع برقراری ارتباط، همراه با تعامل رو در رو، فرصت مشارکت مردم را برای شورا و مدیریت شهری پدید میآورد که باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته و کارکردی فراتر از رفع نیازهای روزمرۀ شهری پیدا کند.
امید است اعضای شورای اسلامی شهر تهران با درک صحیح از این مهم، به آن پایبند بوده و همت خود را معطوف تحقق آن کنند و من نیز خود را موظف به توجه به این اصل مهم میدانم.
و ﷲ ولی المستعان
علی قائمی
اردیبهشت ماه ۱۴۰۰