تبیین بیانیهٔ حضور در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران (۱۱)
در تبلیغات و شعارهای انتخاباتی، آنچه که اهمیت دارد، این است که مواضع عزتآفرین و صحیح و عاقلانه و حکیمانۀ انقلاب و نظام تثبیت شود.
از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه امام حسین علیهالسّلام – ۶ خرداد ۱۳۹۲
فراز سوم بیانیه:
توجه به مختصات شهر اسلامی، حفظ هویت تاریخی و بافت قدیمی شهر، فرهنگسازی و تبلیغ در مسائل مربوط به شهر را وظیفۀ خود دانسته و ارتباط دائمی با مردم را کلید دستیابی به این مهم میدانم. همچنین در راه مبارزۀ با فساد، رشوهخواری و تجملگرائی در مدیریت شهری از هیچ کوششی فروگذار نخواهم کرد و آن را از جملۀ وظائف مهم خود و سایر اعضای شورای اسلامی شهر تهران، میدانم.
نقص، ضعف، خلاء، پیچیدگی و ابهام در قوانین و مقررات، معضلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، مشکلات سیاسی و قدرت نفوذ صاحبمنصبان، تشکیلات و ساختار اداری ناکارآمد و نامتناسب، بزرگی ساختار اداری، قدرت انحصاری و اختیارات نامحدود از جمله عوامل اصلی بروز فساد اداری محسوب میشوند که در قالب رشوه و حقالتسریع و بعضاً در اشکال ناهنجارتری همچون تبانی، اخاذی، تقلب، کلاهبرداری و اختلاس بروز و ظهور میکند و پیامدهای بسیار نامطلوبی را به بار میآورد.
در کنار راهکارهای قضائی و حقوقی، راهکارهای نظارتی و کنترلی، راهکارهای فرهنگی-اجتماعی و بعضاً اقتصادی، راهکار اصلاح فرایندها و سامانهمحور شدن آنها، شفافیت و ایجاد جریان آزاد دسترسی به اطلاعات برای همۀ ذینفعان، از جملۀ مؤثرترین راهکارهای مقابله با این پدیدۀ شوم محسوب میشود و تجربۀ دنیا و کشور خودمان نیز گواه این ادعا است. بدیهی است توسعۀ سامانههای هوشمند بههم پیوسته و یکپارچهای که از فرایندهای بهینه شده بهره میبرند و شهرداری تهران نیز طعم شیرین آن را در دورۀ مدیریت جهادی در مصادیق مختلف چشیده و تجارب موفقی را از آن دوره به یاد دارد، بهترین راهکار حذف زمینۀ بروز و ایجاد فساد اداری است که علاوه بر وحدت رویه و شفافیت (که زمینۀ آگاهی مردم را پدید میآورد)، موجبات توسعۀ عدالت اجتماعی را نیز فراهم میآورد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۷ آذر ۱۳۸۲ فرمودهاند «در داخل تشکیلات شهرداری با فساد مماشات نکنید؛ چه فسادی که مربوط به بیرون شهرداری است و میخواهد از ابزار شهرداری استفاده کند، چه فسادی که خدای نکرده در درون هستهای از هستههای شهرداری رخنه کرده باشد و در آنجا بخواهد گسترش پیدا کند و فضا و محیط امنی برای خود درست کند … البته کارِ دشواری است.»
شهرداری و مدیریت شهری تهران، بار دیگر میتواند به نقطۀ اوج خود که نمونۀ موفق و بارزی از استقرار سامانههای یکپارچه و ساختارهای خودکنترلی برای کاهش فساد اداری در کشور به شمار میرفت بازگردد و این مهم در گرو تصمیمات هوشمندانۀ شورا و عملکرد صحیح شهرداری است.
و ﷲ ولی المستعان
علی قائمی
خرداد ۱۴۰۰